Bir dişin fazla çürümesiyle dişin merkezinde bulunan, dişe canlılık sağlayan dokunun iltihaplanması sonucu dişe uyguladığımız bir tedavi yöntemidir. Bu iltihap çoğu zaman diş köküne ulaşarak kök çevresindeki kemik dokuyu harabiyete uğratır. Hastalarımızı gece uykusundan bile uyandıracak şekilde ağrıya sebep olan bu durumun çözümü kanal tedavisidir. Amacımız hastamızın ağrısını dindirmek, dişin fonksiyonel ve estetik devamlılığını sürdürmesini sağlamak, diş çevresindeki kemik dokunun kendini korumasını sağlamaktır.
Nasıl yapılır?
Çürük doku tamamen ortadan kaldırıldıktan sonra dişin merkezine yani pulpa odası dediğimiz sinir ve damar yapısına ulaşılır. Dişler ağız içindeki konumlarına göre kanal sayısı ve şekli açısından değişiklik gösterir. Kanal ağızlarından giriş sağlayarak nikel titanyum eğeler ile kanal içindeki enfekte dokuyu çıkarıp özel solüsyonlar ile yıkarız. Bu tedavi ile dişi kökten uca temizlemiş oluruz. Bundan sonraki aşamada ise dişin dayanıklılığını devam ettirebilmesi için kanal içini özel malzemeler ile doldururuz. Kanal dolumunu yaptıktan sonra ağızda gözüken kısmı dolgu materyalleri ile şekillendirip tedaviyi bitiririz. Her bir aşama titizlik gerektirdiği için tedavi seanslara bölünebilmektedir. Ağız açmak bir süreden sonra çok yorucu olduğu için hasta açısından çoklu seanslı tedaviler daha konforludur. Tek seans kanal tedavileri de uyguladığımız bir yöntemdir. Seans sayısına dişin durumu, enfeksiyonun derecesi, hastanın sağlık durumu belirler.
Her hastada kanal tedavisi öncesi antibiyotik kullanmak gerekir düşüncesi yanlıştır. Hastalarımızın hekimine danışmadan antibiyotik kullanmamasını dikkatle belirtiyoruz. Antibiyotik ağrıyı maskeler diş kaynaklı enfeksiyonu ortadan kaldırmaz. Enfeksiyonun iyileşmesi için ilgili dişin tedavisi gereklidir. Hekim belirli parametreleri ve hastanın sağlık durumunu göz önünde bulundurarak gerekli durumlarda antibiyotik reçete edebilir.
Hekime ağrınızı net bir şekilde ifade etmek tedavi prosedürünü belirlemede hekime yardımcı olacak ve doğru teşhis ile doğru tedavi yönteminin belirlenmesini sağlayacaktır.
Kanal tedavisi işlemi lokal anestezi altında gerçekleştiği için ağrı hissetmezseniz.
Ağrısız, konforlu, size özel tedavi seçeneklerimiz ile güncel tedavi yaklaşımlarını takip ederek sağlıklı, hijyenik koşullarda tedavi görmek için bizi arayabilirsiniz. Muayenemiz ücretsizdir.
6 ayda bir rutin diş hekimi kontrolünüz dışında yemek yerken, su içerken dişinizda sızlama veya ağrı hissederseniz erken bir teşhisle dayanılmaz ağrılar yaşamadan dişlerinizin sağlığına kavuşması hızlı, kolay ve daha az maliyetli olacaktır.
Leave a reply